martes, 24 de octubre de 2017

Alan Turing


BIOGRAFIA:

Alan Mathison Turing (Londres, 1912 - Wilmslow, Regne Unit, 1954) va ser un matemàtic, lògic, científic de la computació, criptògraf, filòsof, maratonià i corredor d'ultra distància britànic. Va passar els seus primers tretze anys a l'Índia. De retorn al Regne Unit, va estudiar al King 's College i, després de la seva graduació, es va traslladar a la Universitat nord-americana de Princeton, on va treballar amb el lògic Alonzo Church.


El 1937 va publicar un cèlebre article en què va definir una màquina calculadora de capacitat infinita (màquina de Turing) que operava basant-se en una sèrie d'instruccions lògiques, establint així les bases del concepte modern d'algorisme. La màquina de Turing era tant un exemple de la seva teoria de computació com una prova que un cert tipus de màquina ordinador podia ser construïda.

La Segona Guerra Mundial va oferir un insospitat marc d'aplicació pràctica de les seves teories, en sorgir la necessitat de desxifrar els missatges codificats que la Marina alemanya feia servir. Turing, al comandament d'una divisió de la Intel·ligència britànica, va dissenyar tant els processos com les màquines que, capaços d'efectuar càlculs combinatoris molt més ràpidament que qualsevol ésser humà, van ser decisius en la ruptura final del codi.


Alan Turing va definir a més un mètode teòric per decidir si una màquina era capaç de pensar com un home (test de Turing) i va realitzar contribucions a altres branques de la matemàtica aplicada, com l'aplicació de mètodes analítics i mecànics al problema biològic de la morfogènesi. En l'àmbit personal, la seva condició d'homosexual va ser motiu constant de fortes pressions socials i familiars, fins al punt d'especular si la seva mort per intoxicació va ser accidental o va ser degut a un intent de suïcidi.


  • Un document amb les notes d'Alan Turing ha estat publicat aquesta setmana i en ell apareixen comentaris dels seus professors, que tenien enormes dubtes de la vàlua intel·lectual de Turing:

- "Alan Turing és una persona que mai arribarà a res amb les seves idees tan vagues", comentava el professor de física a l'informe de fi del curs de 1929 de l'Escola Sherborne, en Dorse (ell tenia 17 anys).


-També van comentar que "la grandesa dels seus assajos estava molt per sota de les seves capacitats" i les seves aptituds matemàtiques "quedaven soscavades per la seva desordenat treball" i "la seva lectura en llengua anglesa era fluixa i la seva prosa francesa era molt feble". Per la seva banda, el tutor de física ja avisava: "Ha de recordar que Cambridge voldrà coneixement sòlid en lloc d'idees vagues".
Documento de 1929 con los comentarios de los profesores de Alan Turing


  • Una de les hipòtesis del logotip característic de la companyia Apple és que fa referència a una poma que va ocupar un important lloc en la història. La poma que va acabar amb la vida d'una de les ments més brillants del segle XX i probablement de tots els temps, Alan Turing, el precursor de la computació.
Resultado de imagen de logotipo apple
BIBLIOGRAFIA:


Biografia 1
Biografia 2
actualidad
Apple

No hay comentarios:

Publicar un comentario