lunes, 30 de octubre de 2017

Llei de Alan Turing

Resultado de imagen de llei de turingEn 2013, la Reina Isabel II va concedir un perdó reial a Turing i al gener de 2017 es va aprovar al Regne Unit l'anomenada Llei Turing, que concedia perdons similars a milers d'homes gais i bisexuals que, com Alan Turing, van ser condemnats per la qual cosa llavors eren "ofenses sexuals".
Aleshores, la llei és el terme informal emprat per trucar un projecte de llei al Regne Unit que serviria com a una llei d'amnistia retroactiva als homes que van ser amonestats o condemnats en virtut de la legislació històrica que prohibia actes homosexuals.

REACCIONS SOBRE L'APLICACIÓ DE LA LLEI:

Resultado de imagen de llei de turingL'anunci va ser ben rebut en termes generals, però alguns sectors van afirmar que no anava prou lluny. L'activista George Montague va dir que es negaria a ser perdonat, que un perdó suggeria que havia estat culpable d'un delicte i que el seu lloc era una disculpa del govern.

Matt Houlbrook, professor d'història cultural de la Universitat de Birmingham, va dir que l'anunci tenia una "importància simbòlica i pràctica" per als homes homosexuals que romanien amb antecedents en els seus antecedents penals, però ha assenyalat que l'ús d'Alan Turing com a representant li va donar una resposta retroactiva a una identitat de "màrtir gai" que mai va buscar a la vida. James Chalmers, professor de dret de la Universitat de Glasgow, va assenyalar que el procés de cancel·lació ja havia proporcionat un perdó eficaç.


BIBLIOGRAFIA: 
 Llei de Alan Turing
Llei de Alan Turing- WIKI

No hay comentarios:

Publicar un comentario