martes, 10 de octubre de 2017

Declaració de la indpendència

La Declaració d'Independència de Catalunya és un text polític en el qual es declara la constitució de la República Catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social. El document fou signat per la majoria independentista del Parlament de Catalunya el 10 d'octubre de 2017, després que el «Sí» a la independència guanyés en el referèndum d'autodeterminació celebrat l'1 del mateix mes.


Carles Puigdemont va anunciar immediatament que la declaració quedava en suspens temporal per obrir un període de negociació amb el govern de l'Estat Espanyol.

RECONEIXEMENT DE LA INDEPENDÈNCIA:
Des de la proclamació de la República per part del President de la Generalitat el 10 d'octubre i la seva immediata suspensió per tal de propiciar el diàleg, diverses personalitats s'hi han pronunciat sobre si la resta d'estats del món reconeixerien o no una República Catalana. La majoria de veus provenen de l'estat espanyol, en la línia de l'expressada uns dies abans pel portaveu del Govern espanyol i ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, assegurant que la Unió Europea la rebutjarà.

Els primers estats a pronunciar-s'hi van ser alguns lationoamericans, com Mèxic o Xile, anunciant que no reconeixerien Catalunya com un estat independent.Aquesta demostració d'intencions contrasta amb la del número dos del grup parlamentari socialdemòcrata eslovè, Jan Skoberne, que assegura que el seu país sí que la reconeixerà.

RESPOSTA DEL GOVERN:
El Govern continuarà amb els tràmits previstos a l'article 155 de la Constitució "per restaurar la legalitat en l'autogovern de Catalunya, un cop que" ha confirmat "la negativa del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a" atendre el requeriment "que l'instava a "restituir l'ordre constitucional alterat".

A través d'un comunicat, l'Executiu respon així a la carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la que lluny de respondre al segon requeriment de l'Executiu de Mariano Rajoy, torna a insistir en el diàleg i adverteix que el Parlament podria votar la declaració formal d'independència si segueix la "repressió".


Resultado de imagen de declaracion de independencia CATALUNYA
BIBLIOGRAFIA:
Declaració de la independència- WIKI
Resposta del govern- RTVE

No hay comentarios:

Publicar un comentario