martes, 10 de octubre de 2017

Manifestació de Catalunya






Resultado de imagen de MANIFESTACIO CATALUNYAAquest 8 d'octubre va haver-hi una gran manifestació a Barcelona sobre la independència de Catalunya.
 La mobilització ciutadana s'està duent a terme a través de les xarxes socials i per iniciativa d'un grup de quatre amics que dimarts van començar a difondre entre els seus contactes la necessitat de sortir al carrer aquest 8 d'octubre. La consigna ho diu tot: "No estem sols". Nacho, un dels impulsors, explica a aquest diari com un grup de WhatsApp se'ls va quedar petit en tot just una hora, quan van superar els 240 integrants. "Vam decidir crear un grup a Facebook i ens estem comunicant amb el seu equip per poder fer que la pàgina sigui oberta. No donem l'abast amb milers i milers de sol·licituds". Van crear el grup dimarts i divendres al migdia ja comptaven amb més de 250.000 membres de tot Espanya i l'estranger. Ara són un equip organitzat de 12 persones dedicades a acceptar sol·licituds per fer créixer el grup i seguir canalitzant les iniciatives que arriben cada mitja hora. El respecte és essencial en el grup, recorden que la mobilització és "apolítica" i estan esforçant-se per no permetre ni un sol missatge ofensiu.
  
La manifestació convocada per Societat Civil Catalana (SCC) aquest diumenge a Barcelona va donar veu a 350.000 persones de Catalunya i la resta d'Espanya que estan contra el procés independentista. L'anomenada 'majoria silenciosa' que enarboren els impulsors i que es va convertir en la major manifestació unionista celebrada a la capital catalana.

Sota el lema "Prou! Recuperem el seny ", va abarrotar al migdia plaça Urquinaona i els seus voltants, inclosa Via Laietana i Estació de França, amb manifestants arribats des de tot Catalunya i Espanya es van mobilitzar 100 autobusos per portar a manifestants i presència de dirigents del PP, Ciutadans i el PSC.

A la capçalera de la manifestació es van situar el president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà, l'escriptor Mario Vargas Llosa i l'exministre socialista Josep Borrell. Els assistents van fer un recorregut que va durar dues hores per la Via Laietana fins a l'avinguda Marquès d'Argentera, on es va llegir un manifest i van parlar els impulsors.

 Hores abans que s'iniciés la marxa unes 400 persones (que no estaven d'acord amb la independència de Catalunya) es van concentrar davant la caserna de la Guàrdia Civil per agrair a les Forces de Seguretat la defensa de l'ordre constitucional i el seu "exemplar comportament" l'1 d'octubre, cantant l'himne del cos policial a manera d'homenatge.

Cas contrari va ser el dels Mossos d'Esquadra, que van rebre insults. Diversos manifestants asseguraven que els volien "fora".


BIBLIOGRAFIA: 

Manifestació
grup de WhatsApp

No hay comentarios:

Publicar un comentario