lunes, 9 de octubre de 2017

Dia mundial del correu



Resultado de imagen de dia mundial del correo
El dia 9 d'octubre, data en què va ser fundada l'any 1874 la Unió Postal Universal (UPU) la comunitat postal celebra una vegada més el Dia Mundial del Correu, està situat en la Setmana Internacional de la Carta, que sempre correspon a la setmana que conté al 9 d'octubre.


 ORIGEN:
Abans no s'utlizaba ni Facebook ni Twitter ni ninguna altra xarxa social, només cartes que viatjaven enormes distàncies en diligència, tren o vaixell o en l'Edat Mitjana hi havia els mandaderos anaven d'una cort a una altra amb els encàrrecs dels seus reis. . El caos de diferents sistemes i tarifes dificultava el treball del missatger, fins que el 9 d'octubre de 1874 va néixer la Unió Postal Universal. Una organització que va permetre agilitzar i millorar les comunicacions en bona part del món.Les relacions entre països de tot el món creixia exponencialment. Els tractats de missatgeria que impulsaven els governs no era prou per agilitzar el correu, de manera que les cartes podien trigar diversos mesos a arribar al seu destí. Va ser l'alemany Heinrich von Stephan qui va organitzar una conferència a Berna el dia 15 de setembre de 1874 a la qual va proposar crear una organització que regulés el correu a escala mundial. Després de moltes negociacions, el dia 9 d'octubre del mateix any va néixer la Unió Postal General. Des de llavors es va establir un territori únic internacional que garantia el trànsit de correspondència en qualsevol part.


CARTELLS:
Alguns dels cartells que s'han fet servir aquests anys són:
  •  2013-2015:
http://www.un.org/es/events/postday/images/wpd_post_new.jpgEn el pòster apareixen dos símbols ben coneguts del servei postal i les comunicacions: una carta tradicional que es transforma en un colom missatger alçant el vol.

Les línies i formes digitalitzades del colom transmeten la idea d'un servei que evoluciona i es modernitza, incorporant cada vegada més funcionalitats electròniques.

A través d'aquesta combinació de símbols tradicionals i línies modernes, el cartell evoca els valors fonamentals del servei postal.

Cartel 

  •  2010-2012:
 En aquesta era d'Internet, els serveis postals a tot el món segueixen facilitant la comunicació personal i els intercanvis comercials.

Mostrant una selecció de segells de tot el món, el cartell 2010-2012 mostra persones, que independentment del seu lloc de residència o de la seva cultura, utilitzen el correu postal per comunicar-se amb altres, dins i fora de les seves fronteres.

El cartell mostra d'una manera senzilla però eficaç dels valors fonamentals del servei postal.


BIBLIOGRAFIA:

No hay comentarios:

Publicar un comentario